Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Ukleti Raikkonen
Author Message
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away
Ukleti Raikkonen

Ovaj hladni Finac u formuli 1 je već šest sezona. Iako odmah nije dobio sjajnu priliku kao Lewis Hamilton da vozi u top momčadi, Raikkonen je u malom timu nagovjestio kako je pred najelitnijim auto sportom još jedna moguća finska zvijezda.

Prvi je to shvatio Ron Dennis, kada ga je 2002. godine iz Saubera pozvao u svoju momčad. Iste godine nije mu mogao pružiti jak stroj, no odužio se godinu poslije, kada je Raikkonen do posljednje utrke vodio bitku za Naslov prvaka. Te godine mu nije uspjelo za samo dva boda, a nije niti jedne druge. Tko bi rekao za takvog vozača?

No da se vratimo malo unazad. 2001. godine iz formule 1 je otišao najveći konkurent Michaela Schumachera u posljednjem desetljeću 20. stoljeća – Mika Hakkinen. Mnogi su zamjenu našli u Raikkonenu, ustvari sve je bilo isto; hladan pogled, brzina, agresivnost, žuta kosa, isti bolid, šef momčadi, čak se prezime razlikovalo u samo nekoliko slova.

Malo je onih koji se mogu pohvaliti sa toliko hrabrosti i brzine, tako dobrih utrka, a malo sreće.

Da sreća. Teško da je jednog vozača ona toliko stajala kao Raikkonena. Finčev najveći konkurent današnjice, - Fernando Alonso kao da je znao kada treba otići iz najboljeg Renaulta u loš McLaren. Onaj McLaren koji od 1999. godine nije osvojio Naslov, iz onog Renault koji je u posljednje dvije sezone bio neuhvatljiv. Mnogi su rekli: 'Alonso je lud?

Iako je Raikkonenova posljednja sezona u McLarenu bila katastrofalna, sezona u kojoj nije niti jednom slavio, on je odlučio otići dalje, i iskoristiti odlazak Michaela Schumachera. Pokucao je na vrata Ferrarija, dobio mjesto, ali ne i bolid kakav su svi očekivali, pa i on sam. Nakon dvije velike sezone talijanske momčadi, nitko nije vjerovao da kombinacija Ferrari – Raikkonen neće biti smrtonosna.

Sada mu je najveći konkurent neuhvatljiva, brza i pouzdana momčad sa kojom je on bio četiri sezone, a niti jedne ništa od toga nije dobio.

Mnogi bi se složili, u redu, rekli bi, jednostavno nije imao sreće. No što je sa Velikom nagradom Europe 2005. godine kada mu je u posljednjem krugu pukao ovjes, kada mu je iste sezone motor otišao iz banalnog razloga; vijak nije bio dobro pričvršćen, ili kada je na kraju Naslov izgubio zbog uglavnom ponavljanih momčadskih pogrešaka, i samo par bodova.

Svi su vidjeli u Ferrariju spas, pa i on sam, no vjerojatno se sada kaje nakon što njegova bivša momčad ima bolid koji je brži za pola sekunde po krugu. Onakav bolid kakvim su Hakkinen i Coulthard upravljali 1998. godine.

* tekst: http://www.VELIKA-nagrada.hr

Po svemu sudeci nije ni cudo sto djeluje uvijek hladan, iako je cinjenica da se na KIMIJEVOM licu sve vise vidza osmijeh od kako je poceo voziti za FERRARI, nadamo se da ce mu ekipa obezbjedit za VN FRANCUSKE bolid koji nece kasnit pola sec. za McLarenom ,i da ce KIMI ponovo pokazati zube i naglasit da mozemo racunati na njega u borbi za titulu.

Attached File(s) Thumbnail(s)

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
06-19-2007 09:58 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Ukleti Raikkonen

Izgleda da ce sljedece sezone voziti za Toyotu a ovima bi bilo bolje da zovnu Heidfilda

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.

This post was last modified: 06-20-2007 05:52 AM by Lage- alijas240Z.

06-20-2007 05:51 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faya_M5
Posting Freak

Status: Online

Ma kakav Heidfeld, on ostaje u BMW-u najvjerovatnije...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
06-20-2007 08:15 AM
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Lepi moji u formuli se svasta mucka , ja sam evo upravo procit na jednom italijanskom Webu da cak ako Kimi ode u tojotu Alosno je sljedeca meta Ferrarija prosto za nepovjerovat no Coment sta sve ljudi lupaju a ja koliko znam Kimi ima ugovor na 2 sezone

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
06-20-2007 09:24 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Travnicki Nocni Setac
Member

Godinama već na blogu pišem da od Kimija nikada neće biti šampion,pa čak i onda kada su svi najavljivali njegov uspjeh... Za šampiona F1 treba srce... Dvije najveće prednosti Mclaren Mercedesa za ovu sezonu su: 1. Kimi ne vozi za njih i 2. Kimi vozi na najjaču konkurenciju - Ferrari i tako uništava šanse Ferrarija da nastavi pobjednički niz...Čak je i Mika Hakinnen bio dvostruki svjetski šampion... Kimi neće nikada...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
06-20-2007 04:28 PM
adnan_17
Member

joj sto ne mogu slusati ovako retardirane komentare..za pocetak procitaj gore tekst..covjek nije imao srece, a da je veliki vozacki potencijal, jeste.znaci NIJE IMAO SREĆE, a ti do takvog misljenja mozes samo doci NE praćenjem F1. pozz

06-20-2007 07:35 PM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Online

ma ja se slazem da on nije imo srece...ok, al nema vala ni volje, covjek je ba u pravu donekle, jednostavno se ne trudi i zaboli ga za formulom...pa i sam si sluso kad je u Barcleloni nakon havarije otiso da gleda hokej...dje je tu postovanje formule i drugih vozaca...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
06-20-2007 08:32 PM
adnan_17
Member

neko ako je talentovan, onda je talentovan i tacka..bez obzira jel on prije trke sjedi u bolidu ili jede kokice..uostalom taj rezultat bi se najbolje vidio da je on ostao u Mclaren-u.

06-20-2007 09:08 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Maho iz Dolly Bell bi rekao: "Dino sraaanje. Kerim sraaaanje." Ja kažem: "Kimi sraaaaanje...."

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
06-21-2007 07:04 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Neka svako od nas zamisli sta sad u ovom trenutku radi bilo Kimi, ili David i co. a sta mi, i kako oni uzivaju a kako mi...
Big_boss

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
06-21-2007 07:10 AM
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h RAIKKONEN OSTAJE U FERRARIJU jasnaF1 2 96 08-20-2008 08:40 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  Raikkonen napao novinara (video) Edis Jasarevic 10 283 07-06-2008 07:15 PM
Last Post: abi 101
  F1: Raikkonen voli Ferrari Rainman 0 292 08-09-2007 08:46 PM
Last Post: Rainman